Ghiolul numit Crapina ieri și astăzi
Până în vara lui 2015 pe lângă drumul european E 87, între localitățile Revărsarea și Rachelu (județul Tulcea) exista un ghiol numit Crapina. Nu mai puțin de 29,4 kilometri pătrați de apă. Un #mediu natural ideal pentru #păsări de #apă, #mistreți, enoți sau #vidre. Limitrof la Crapina mai existau trei lacuri și anume Ocneanu, Mlejerița și Cazacu. Așadar un mic paradis pentru #animale și #pești. Dealtminteri toată zona este #arie #protejată prin Convenția Ramsar. Iată mai jos câteva poze dinainte de 2015.

Crapina 2011

Crapina așa cum a fost

Crapina așa cum a fost

Crapina așa cum a fost
Anul trecut, din asocierea a doi vizionari, lucrurile se schimbă. Traian Grigore director la SC Piscicola Isaccea (întâmplător și pasionat agricultor) împreună cu Drăgan Ion concesionar al luciului de apă iau impreună hotărârea să ucidă ghiolul. Cele trei lacuri le secaseră deja. La ora actuală ghiolul Crapina nu mai există, pământul fiind redat (nu-i așa, ca pe vremea lui Ceaușescu), oamenilor și agriculturii. Nu avem în țară destul pământ arabil lăsat în pârloagă, trebuia neapărat furat sălbăticiunilor. Începi să înțelegi mai multe doar când afli că pe lângă subvențiile agricole primite de la stat, pe respectiva suprafață se plătesc și despăgubiri pentru calamități pentru că respectivele terenuri sunt expuse permanent la inundații. Cum a putut Agenția de Protecție a Mediului Tulcea și Garda de Mediu să tolereze asemenea ticăloșie nu mai miră pe nimeni. Din păcate actualul ministru al mediului e tot atât de vertical cât o ramură de salcie iar secretarii de stat sunt conduși de interese care numai ale mediului nu sunt. Iată mai jos poze cu noua suprafață agricolă a țării.

Crapina secată

Crapina secată
Singura chestiune care mă frământă este cât va mai dura până vor reuși să distrugă tot. Zece ani? Douăzeci?
9,814 total views, 3 views today
Posted in Ecologie, Pescuit and tagged animal protection, ape, dan pavaloiu, ecologie, Natură, natura si aventura, pericol, pescar, peste, protectia animalelor, resurse naturale, româniawith 4 comments.
Lasă un răspuns