Dura lex, sed lex

capra neagraSuplimentar față de ceea ce a apărut în presă referitor la cazul de braconaj la capră negră în Munții Rodnei aș vrea să fac câteva precizări. În seara zilei de miercuri 3 iulie justiția a hotărât ca două persoane să fie cercetate în stare de arest și a dispus prin urmare ascunderea lor pe o perioada de 29 de zile. Un alt element nou este faptul că dacă până nu de mult carnea găsită la braconieri era analizată doar sub aspect organoleptic existând dubii asupra speciei de animal din care provine, acum lucrurile s-au schimbat. Cele 112 kilograme de carne vor fi testate în privința ADN-ului și vă asigur că rezultatele nu vor proba existența cărnii de popândău în frigiderele făptașilor. În sfârșit, al treilea element este faptul că cele două persoane arestate au câte un cazier penal grăsuliu fapt ce va duce aproape sigur la o condamnare cu executare. Așadar iată că reacția rapidă și hotărâtă a societății civile (adică a Domniilor voastre) coroborată cu cea a justiției a dat rezultate nesperate de mulți dintre noi. Trag mare nădejde ca și pe viitor – pentru ca ocazii vor mai fi din păcate destule – să procedăm la fel. Cred că îmi permiteți ca și în numele Dvs să mulțumesc celor nouă tineri care au avut curajul și disponibilitatea de a aduce cazul în fața opiniei publice…
Va urma
‪#‎Green‬ ‪#‎Environment‬ ‪#‎Wildlife‬ ‪#‎TVRCluj‬ ‪#‎ecology‬ ‪#‎ecologie‬ ‪#‎Romania‬ ‪#‎capraneagra‬ ‪#‎chamois‬ ‪#‎braconaj‬ ‪#‎poaching‬ ‪#‎pavaloiu‬ ‪#‎natura‬ ‪#‎mediu‬ ‪#‎protectie‬

Dan Păvăloiu

 1,589 total views,  1 views today


Posted in Braconaj and tagged , , , , , , with 2 comments.

Comments

 • faranume spune:

  Salut domnul Dan, In primul radn va multumesc ca mediatizati acet caz deoarece locuiesc in acest oras si acele persoane merite sa fie inchise.

  Ce vreau eu sa subliniez este urmatorul lucru pe care sper sa il faceti cunoscut fiind ca am postat comentarii pe celelalte siteuri de stiri dar nimeni nu le aproba.

  Acel braconier zis ,, ioji ,, Care a impuscat capra neagra este chiar PADURARUL !!! din zina pietrosu ! de ce nu este cunoscut faptul ca oamenii care trebuie sa apere caprele le impusca ?

  De ce se ascund chestile astea ? se musamalizeaza…

  • Domnule faranume, nu pot sa numesc X sau Y ca fiind faptas atâta timp cât justitia nu si-a jucat rolul sau. Sau altfel spus doar justitia poate sa decida daca o persoana este vinovata.
   Cât despre “musamalizare” va asigur ca nu mi se pare deloc sa se musamalizeze (astazi dimineata am primit vesti noi pe care le voi prezenta în curând). Voi veni cu precizari cât de curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

YouTube
YouTube
Instagram