O mică bătălie câștigată de noi toți…

capra neagraCu foarte mare bucurie vă anunț că eforturile Dvs de a distribui materialul cu privire la actul de braconaj la capră neagră în Masivul Rodnei, zona Iezer-Pietrosul nu au rămas fără rezultat.
Am primit comunicatul Inspectoratului de Poliție Maramureș care spune așa: „La data de 27.06.2016 lucrătorii de poliție din cadrul SAESP al IPJMm au fost sesizați prin intermediul rețelei de socializare Facebook ca urmare a reacției societății civile cu privire la comiterea

infracțiunilor:

 • de vânătoare fără respectarea condițiilor scrise în autorizația de vânătoare,
 • vânarea speciilor de vânat strict protejate,
 • vânătoarea în parcuri naționale,
 • vânarea înafara perioadei legale,
 • nerespectarea regimului armelor și munițiilor,
 • uz de armă.

S-a început urmărirea penală în dosarul penal nr. 1126/P/2016.

Cercetările se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeul de Sus”. În câteva zile vom primi lămuriri suplimentare de la Procuratură.
Iată că datorită reacției voastre masive și rapide, natura sălbatică a României a câștigat o primă bătălie.
Vă mulțumesc!
‪#‎Green‬ ‪#‎Environment‬ ‪#‎Wildlife‬ #TVRCluj ‪#‎ecology‬ ‪#‎ecologie‬ ‪#‎Romania‬ ‪#‎capraneagra #chamois #braconaj #poaching‬ ‪#‎pavaloiu‬ ‪#‎natura‬ ‪#‎mediu‬ ‪#‎protectie‬

Dan Păvăloiu

 2,516 total views,  2 views today

Urmăriţi-mă şi pe:

Posted in Braconaj and tagged , , , , , , , , , with 16 comments.

Comments

 • Petru spune:

  Eu voi considera batalia castigata cand braconierii vor fi condamnati!

 • Tabus Ion spune:

  Felicitări celui care a facut fotografia si celor care a distribuit-o.Tot respectul !!!

 • Bogdan spune:

  Se v-a mușamaliza totul

 • Adi spune:

  In Borsa e vestul sălbatic. Sunt curios daca se va ajunge la un rezultat concret. In iarna Jandarmeria Montană ii păzeau pe cei cu Snowmobilele care vroiau sa urce pe Gargalau, treceau fix pe lângă semnul care spune clar ca e interzis accesul vehiculelor cu motor.

 • andrei spune:

  “…SAESP al IPJMm au fost sesizați prin intermediul rețelei de socializare Facebook…”

  Pe bune? Politia se sesizeaza oficial acum pe FB?

 • Dragos spune:

  Din ce inteleg eu infractorii nici nu au fost gasiti. Sau identificati macar.

 • nicu spune:

  Chiar asa un dosar cu AN in plus sau minus,ce mai conteaza. Sunt atitea elemente clare ,(pozele)care pot duce la identificarea autorilor,care sunt precis sunt din zona si cred…. cunoscuti de lucratorii locali de politie care au nevoie ,doar de bunavointa pentru a trece la anchetarea lor.

 • Eugen spune:

  Reiau aici un mesaj pe care l-am mai postat pe internet, in legatura cu subiectul de fata: Cei de la statia meteo sunt COMPLICI si ORGANIZATORI !! Mi s-a oferit cazare si masa de Revelion (desi am inteles ca este interzisa cazarea in statiile meteo), cu albume de poze si imagini atractive. Mi s-a SOPTIT discret ca, daca ma intereseaza sa vanez capra neagra (in imediata apropiere se afla rezervația naturală Pietrosu Mare, inclusă în programul mondial al UNESCO – Omul și biosfera), un trofeu costa 30 de euro. 1 CAPRA NEAGRA = 135 ron (2015)!!!! Meteorologul-cabanier mi-a povestit cu satisfactie cum vin si straini sa vaneze. Am plecat de acolo siderat!! Meteorologul-cabanier mi-a oferit o carte de vizita pe care scrie DANCI ISTRATE (TIUCU), dedesubt “Pietrosul Rodnei”. OPRITI BRACONAJUL DIN RODNEI !

 • A V spune:

  Cat timp oamenii ce ne conduc nu doresc decat profit, nu se va intampla nimic bun. nu suntem decat spectatori, la marele meci de distrugere a acestei minunate tari. A conduce o tara presupune sa te sacrifici pt. ea nu sa urmaresti sa salvezi casele luate cu acte false . 3/4 din ccei care l-au votat , regreta, dar e prea tarziu, ca s-au lasat luati de val. Sunt curios la toamna, daca, vor vota ce spune Gorghiu, adica Ciolos in continuare.

  • Sorin spune:

   Aici era vorba de o implicare civică, care nu are legătură cu preferințele tale politice. Preferințele politice s-au exprimat la vot și majoritatea a decis. Frustrările celor care au pierdut se exprimă pe grupuri de dialog închise, unde toți au aceeași părere. Aici vor fi în minoritate.

 • paul spune:

  in zonele astea micute, unde toata lumea cunoaste pe toata lumea nu se va intampla nimic bun. Toti sunt infratiti, incumnatiti, vecini, prieteni din copilarie, etc. Pana la urma urmei e doar o capra… neagra… Nu-si strica ei mersurile pentru o semi-revolta de pe facebook. Nu se va intampla nimic cu cefosii respectivi, pentru ca politia n-o sa-si faca niciodata treaba in asemenea cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

YouTube
YouTube
Instagram